De ontdekking van een nieuw materiaal

De afgelopen maanden heb ik me op leerbewerking gestort. Wat een grandioos materiaal is dat zeg. En met wat een prachtige hoeveelheid mogelijkheden. Wat is het toch heerlijk om helemaal op te kunnen gaan in nieuwe technieken & vaardigheden. Zoeken naar de meesters op internet, naar YouTube filmpjes en online lesmateriaal. Op zoek naar dat juiste handboek waar ik het meeste uit haal. En natuurlijk in het daadwerkelijk uitproberen en testen. En dan versteld staan van het resultaat. Heb ik dat echt zelf gemaakt.

Het begon allemaal met dat ik zo’n last had van de zon die in m’n ogen scheen. En dat een zonnebril me niet genoeg hielp. Hee, een zonneklep, dat zou echt een uitkomst zijn. Maar dat moet wel een leuke zijn. En ja, zo gaat dat dan, die ik zoek is natuurlijk niet te vinden. Niet qua stijl, niet van die kwaliteit en met het budget wat ik er voor wil neerleggen. Dan zit er dus niets anders op dan er zelf maar eentje te maken.

Wil je een zonneklep maken van enige kwaliteit dan kom je al gauw uit bij leer, bij dik leer. Tuigleer heet dat dus. Wist ik veel. Toch maar eens op internet zoeken of er geen goede tips zijn of misschien wel bruikbare patronen. En dan gaat het dus mis, dan opent zich voor mij de doos van Pandora.  Maar dan wel een positieve doos, niet die negatieve uit de Griekse mythologie. Dan kom je dus in een hele nieuwe wereld terecht, de wereld van de leerbewerking.

Ik had nooit verwacht dat dit binnen mijn handbereik zou liggen. Het valt best mee wat je nodig hebt om te kunnen starten. Natuurlijk is het erg handig dat ik net in deze periode mijn vakantiegeld heb gekregen. Het meeste is een eenmalige aanschaf. De grootste uitdaging en uitgave is dan toch echt het leer zelf.

Gelukkig vond ik in Nederland en Europa een aantal adressen waar je mooie en redelijk betaalbare stukken leer kunt krijgen. Zowel kleine als grote stukken, van 1 tot wel 4 mm dik, proefstukjes van mindere kwaliteit of juist van echte top kwaliteit. Vooral gezocht naar puur onbewerkt leer, natuurlijk gelooid leer heet dat. Dat leer is nog niet verder bewerkt dus is het helemaal aan jou wat ermee te doen. Vormen en buigen. Verven in een kleur die je zelf hebt gemengd. Versieren en bewerken. Echt zoveel is er mogelijk.     

Het bleef dus niet bij die ene leren zonneklep. Er is weer een hele nieuwe wereld vol mogelijkheden voor me open gegaan. Heerlijk.

Om beveiligingredenen worden reacties van gasten eerst goedgekeurd door mij voordat deze worden geplaatst. Niet fijn, maar wel nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.