Mooie struik zonder verhaal

Ik ben een sieraden serie aan het maken met blaadjes van een struik die in mijn voortuin staat. Het begint nu echt in het laatste stadium te komen. Er kan bijna wat van op de site worden geplaatst. Natuurlijk wil ik in de tekst wat meer vertellen over deze mooie struik. Tenminste …. ik vind hem mooi. Ik heb deze struik natuurlijk niet voor niets als basis gekozen voor een hele serie, haha. De struik heet Physocarpus opulifolius Diabolo, in het Nederlands de Blaasspirea.

Ik ging op zoek, op zoek naar een mooi verhaal over deze struik. Over elke plant is wel een verhaal te vinden, elke plant heeft een betekenis mee gekregen, een plaatsje gekregen in de geschiedenis van waar het vandaan komt. Al snel las ik dat de struik oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, daar is deze soort inheems. O, dat klonk hoopvol. Wie weet is er wel een mooi indianenverhaal over te vinden. 

Zoeken, zoeken, en nog eens zoeken. Maar helaas. Geen mooie verhalen te vinden. Wat ik wel vond waren de feiten, zijn kenmerken, wie en wat hij is.

Hè, hoe kan dat nou, een plant zonder mooi verhaal. Dat kan toch niet.

En zo zat er niets anders op dan er zelf maar één te schrijven; Het verhaal van de Amerikaanse roos ‘Ninebark’ (Physocarpus opulifolius Diabolo)

 

Om beveiligingredenen worden reacties van gasten eerst goedgekeurd door mij voordat deze worden geplaatst. Niet fijn, maar wel nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.