Op de Grietmarkt

Navaré op de Grietmarkt 11 mei 2019

Wat een leuke dag was dat op de Grietmarkt 11 mei 2019 in Amerongen. 4 meter tafel in anderhalf uur weten op te bouwen. Ik (nou ja, wij, mijn lief en ik) worden er steeds handiger in. En jeetje, dat babbbelen gaat me ook steeds beter af. Dat gestress en die zenuwen zoals ik met de kerstmarkten had is aardig verdwenen. Wat is dat fijn zeg.

We hadden ook echt een mooie dag. Wie had dat verwacht, haha. Droog en zelfs een zonnetje. Ons plekje stond helaas wel in de schaduw en het was die dag toch nog best fris. Dus af en toe elkaar aflossen en opwarmen op een plekje in de zon en we konden er weer even tegen. En soms even na het opwarmen fungeren als kacheltje voor de ander, haha. Lol hebben en gek doen op zo’n dag hoort er ook bij.

Gelukkig ook tijd gehad om af en toe zelf over de markt rond te lopen. En jeetje, wat leuk om zoveel creativiteit en mooie mensen bij elkaar te zien. Echt inspirerend om je over zoveel andere mooie dingen te verwonderen en te verbazen en soms een heerlijk gesprek aan te gaan met een andersoortige creatieveling.

Het is voor mij altijd een extra geschenk om op zo’n markt te zien wat mijn kleine creaties bij andere mensen teweeg brengen. En jeetje, wat is dat divers. Tja, ieder mens is echt uniek, dat is natuurlijk een waarheid als een koe.

Één stel heeft echter een onvergetelijke indruk bij mij achtergelaten. Ik had een takje wat mij intrigeerde en verwonderde over zijn eenvoudige pracht weten te bewerken tot een hanger. En die jongen wist mijn verwondering en inspriratie over dat takje, wat via mijn interventie tot hanger was geworden, door zijn visie en gedachte erover, op zijn heel eigen wijze, tot een nog veel prachtiger en intenser geschenk te maken. “Nu nog is goud heel waardevol”, zo zei hij, “maar dit takje zal ooit nog eens net zo waardevol worden als goud.”

Laten we met z’n allen proberen het nooit zover te laten komen. Die hanger is een reminder aan deze grote wens en opdracht aan ons allen. Eigenlijk al hetgeen Atelier Navaré creëert. Mijn dank is groot onbekende jongen.

Om beveiligingredenen worden reacties van gasten eerst goedgekeurd door mij voordat deze worden geplaatst. Niet fijn, maar wel nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.