Pluk de Liefde

Via een goede vriend van mij kwam ik in contact met de stichting Pluk de Liefde. Ze wilden graag hun webshop wat aangevuld zien met mooie dingen rondom het thema polyamorie. Ik ben de uitdaging aan gegaan en nu is het zover. Hun shop is aangevuld met een aantal speciaal voor hen gemaakte Navaré sieraden. Een eerste voorzichtige verkenning, nu nog niet in het edele zilver maar van brons en epoxy.  

Stichting Pluk de Liefde wil polyamorie, liefde in meervoud, onder de aandacht brengen. Het verdient namelijk in onze open westerse samenleving net als andere vormen van liefde en samenleven evenveel bestaansrecht. En dat heeft het nog lang niet voldoende.

Voor mij als oud cultureel antropologie student (volkenkunde) is dit concept van polyamorie zeker niet vreemd. In veel culturen en samenlevingen is dit de manier van leven. Zij kijken met net zoveel verbazing naar onze standaard monogame samenleving. Het is vreemd, het is anders. Het één niet beter dan het ander.

Gebruiken en gewoonten van andere culturen en samenlevingen heb ik altijd als een verrijking gezien. Hoe gaan anderen met dingen om, hoe regelen anderen bepaalde issues. Uiteindelijk staat de mens, waar dan ook ter wereld, voor steeds dezelfde vraagstukken.

Andere gebuiken en gewoontes leren kennen is echt een verrijking. Niet altijd even geschikt voor hier of voor mij. Maar alleen al de wetenschap dat het ook anders kan, en dat ook dat goed kan zijn, is zoveel waard. Pluk er de liefde van, op welke manier dan ook.

Om beveiligingredenen worden reacties van gasten eerst goedgekeurd door mij voordat deze worden geplaatst. Niet fijn, maar wel nodig.

Een reactie op “Pluk de Liefde

  1. Paul zegt:

    Wij zijn ook heel blij met de samenwerking, en de verkoop is meteen al op gang gekomen! Ben benieuwd waar dit toe gaat leiden!

    Paul (van St. Pluk de Liefde)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.