Kalmte kan u redden

Paniek

O jee, de paniek schoot er even in. Er moet nog zoveel gebeuren.

De shop moet nu toch echt snel open. Waarom lukken de fotoos niet goed, licht licht, meer licht. Waar haal ik al dat licht vandaan? O ja, er moeten natuurlijk ook nog teksten bij mijn producten komen, ook dat nog, waar moet ik beginnen, hoe moet ik beginnen, ehm……?

En de basis, die moet ook nog op orde komen, zorgen dat men kan betalen, en de verzendkosten, van welke partij dan? Oeps, die verschillen best nog qua mogelijkheden en logistiek. En jeetje, die prijzen. En jawel, daar zijn weer al die keuzes, met al die voors en tegens. Nu moet ik echt knopen doorhakken.

En als het dan echt gaat lopen, o ja, hoe ga ik het verpakken dan???? Die moet ik ook nog maken, slimmie, of …, ehm …? En hoe ga ik dat dan doen, bij elke bestelling snel zorgen dat het bij de bezorgservice terecht komt, binnen 24 uur zoals al die ander webshops dat doen. O, dat gaat nooit lukken. En zeker niet op mijn werken-voor-de-baas-dagen. En hoe doe ik dat dan, dat moet ik ook niet vergeten, heb ik daar wel aan gedacht, dat moet ik ook nog regelen, …….. “aaaaaaaaaaa”. 

STOP

Wat ben ik aan het doen zeg, tranquil.

Ik moet mezelf niet zo gek maken. Ik hoef niets, ik ben toch eigen baas hier! Van wie moet het allemaal over een week klaar zijn. Wie zegt dat ik meteen bestelling moet versturen? Ik ben toch juist niet net zoals al die andere webshops!

Tuurlijk is het spannend allemaal en moet er nog veel gebeuren. Maar ik hoef niet in paniek te raken. Zeg, ik doe dit echt allemaal voor mezelf. En juist op de manier waarop IK het wil doen, op een manier waarop ik het GOED kan doen. Daar wordt ik vrolijk van. Maar dan moet ik ook zorgen dat ik het goed kan BLIJVEN doen. Dan is in paniek raken niet zo’n slim idee, toch! Gewoon stapje voor stapje. En vol vertrouwen blijven dat het allemaal echt wel goed komt.

De rust is weer terug.

Ik heb een besluit genomen. Iedere dag verzending kan ik echt niet waar maken dus dat ga ik dan ook niet doen. Gewoon op de maandag en de vrijdag. Dan kan ik de klant een goede bezorgpartij aanbieden die niet te duur is. En logistiek heb ik dan ook geen probleem meer. O, dat klinkt al weer veel beter. Kan ik gewoon die twee ochtenden starten, als er bestellingen zijn natuurlijk, met het verzendklaar maken van alles en het afleveren.    

Ach, en die fooos. Begin gewoon met die producten op de site te zetten waarbij de fotoos wel  direct lukken. Ik wil toch ook nog marktjes doen en in een vitrine bij een soort ‘ieder z’n vak’ winkel wat sieraden gaan verkopen. Dan komen daar toch gewoon de producten waarvan de fotoos niet super zijn gelukt. Ook weer opgelost. 

En die teksten, neem de tijd. Ik vind vanzelf wel een beetje mijn modus, mijn soort woorden daarvoor.

O ja, wat is het toch leuk allemaal om te doen, en spannend.  

Ik ben er weer.

Om beveiligingredenen worden reacties van gasten eerst goedgekeurd door mij voordat deze worden geplaatst. Niet fijn, maar wel nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.